lauantai 1. elokuuta 2020

TILINTARKASTUKSESTA HYÖTYÄ

Tilintarkastaja katsoo yritystä ja sen taloushallintoa ulkopuolisen silmin, mistä hyötyy myös yrittäjä itse. Ennen kaikkea tilintarkastus varmistaa, että rahoittaja saa päätöksensä tueksi kolmannen osapuolen varmistamat tiedot yrityksen taloudellisesta tuloksesta. Rahoituksen saamista ei kannata vaarantaa tilintarkastuksesta luopumalla,

Tilintarkastuksen kustannuksista

Tilintarkastusvelvollisuudesta luopumisella on ajateltu saatavan kevennystä byrokratiaan ja pienten yritysten kustannuksiin. Arvion mukaan tilintarkastuksen teettäminen maksaa yrityksille kuitenkin vain 0,1–0,2 prosenttia liikevaihdosta.

Pienet yritykset tukevat suurten ja keskisuurten yritysten tuotantoa. Päästäkseen mukaan suurten yritysten toimitusketjuihin pienten yritysten on pystyttävä osoittamaan luotettavuutensa ja taloudellinen vahvuutensa. Jos rahoittajien, kumppaneiden ja asiakkaiden on pakko luottaa pelkästään yrityksen omaan sanaan, voi paljon sopimuksia jäädä jatkossa tekemättä.

Tilintarkastusvelvollisuuden muutos heijastuisi luottoluokituksiin

Markkinat hinnoittelevat epävarmuutta ja tilintarkastuksen puuttuminen kasvattaa yrityksen riskisyyttä rahoittajien ja tavarantoimittajien silmissä. Todennäköisesti tämä myös heikentäisi yrityksen luottoluokitusta ja sitä kautta edelleen heijastuisi rahoituksen hintaan.

LÄHDE: Tilintarkastuksesta on hyötyä myös mikroyrityksille https://www.asiakastieto.fi/web/fi/asiakastieto-media/uutiset/tilintarkastuksesta-on-hyotya-myos-mikroyrityksille.html >, haettu 9.7.2020.

Ei kommentteja: